Patricia Blok

Interview met Patricia Blok door Margreet Botter van Libelle Balans.

Patricia Blok heeft als geen ander de gave om van iedere gebeurtenis in haar leven te leren. En dat niet alleen, ze weet dat wat ze leert te delen met mensen op een zo’n praktisch toepasbare wijze dat je met haar lessen meteen je leven kunt verbeteren. Al haar verworvenheden zet ze in bij haar trainingen en workshops en op haar School voor Spirituele Coaching, die in 2007 van start ging.
Haar boekjes 99 Ontspanningsgeheimen en Verrijk je leven waren enkele jaren geleden in Nederland al een enorm succes. Inmiddels zijn haar boeken ook in het Duits en Frans vertaald en dit jaar ook in het Spaans.
In eenvoudige stappen en met ervaringen uit haar eigen leven vertelt Patricia Blok hierin hoe je je lekkerder kunt voelen door middel van tips die dán weer een spirituele inslag hebben en dan weer een psychologische of puur fysieke. Stuk voor stuk zijn het handelingen en tips die meteen toepasbaar zijn en heel praktisch.
Patricia Blok is geen vrouw van moeilijke woorden of zweverigheid. Integendeel heel down to earth en zonder opsmuk vertelt ze datgene wat ze zelf ontdekt in het leven meteen door aan anderen. Ze wist duizenden mensen aan de yoga te krijgen met haar tv-cursus Yoga voor jou! En ze gaf honderden workshops waarin yoga, meditatie en visualisatie een centrale rol spelen. Na jaren van workshops was het tijd voor haar eigen spirituele school die dit jaar met de tweede lichting begint.
Hoe kwam je op dat idee voor een spirituele school?
"Ik was er eigenlijk al heel lang mee bezig. Maar ik was er waarschijnlijk zelf nog niet klaar voor, dus het heeft een tijd geduurd. Ik heb in mijn leven veel verschillende dingen gedaan en het lijkt alsof ze de laatste tijd allemaal samen komen. Ik heb psychologie gestudeerd en ben daarna geswitcht naar kunstgeschiedenis. Toen ben ik terug gegaan naar RET (Rationele Emotieve Therapie - red.) en de psycho-analyse. Ik heb yoga en meditatie geleerd en ben twintig jaar lang ieder jaar op retraite geweest bij verschillende leraren.
Al de dingen die ik in al die jaren en al die verschillende disciplines heb geleerd, wil ik doorgeven. Niet op een hoogdravende manier, maar juist heel simpel en toepasbaar. Ik ga ervanuit dat iedereen verlicht kan worden. Dat wil niet zeggen dat je nooit meer zware tijden in je leven zult kennen, maar je hebt technieken, handvatten om er beter mee om te gaan. De technieken die werken voor mij en voor de mensen die ik trainingen heb gegeven, wil ik doorgeven aan een breder publiek. Dat heb ik jarenlang gedaan in allerlei workshops. Maar ik krijg vaak de vraag: waar kun je het leren wat jij doet?"
En dat bracht je op het idee voor een opleiding?
"Inderdaad. Tot nog toe moest ik altijd zeggen dat je dat nergens kunt leren. Mijn technieken zijn een samenvoeging van psychologische en spirituele ervaringen, die ik combineer met yoga en meditatie. Daar was geen school voor.”

KLIK hier

om de hele interview te lezen.    Dit is maar een voorbeeld van de vele interviews met Patricia.

maak je dromen waar